Tikslas – surasti įdomesnių būdų

Mažeikių Pavasario pagrindinė mokykla dalyvauja Europos Sąjungos finansuojamame Erasmus+ projekte „Lai skamba muzika pamokoje“, kuris subūrė aštuonių šalių: Turkijos, Italijos, Latvijos, Rumunijos, Lietuvos, Vengrijos, Ispanijos ir Lenkijos, mokyklas bei jų mokytojus vienam tikslui – surasti įdomesnių būdų organizuoti mokymo procesą.

Pirmasis projekto pristatymas ir partnerių susitikimas įvyko Turkijoje. Keturios aštuntokės, muzikinės viktorinos „Erasmus+“prizininkės, turėjo galimybę skristi su mokytojomis į Italiją, bendrauti angliškai, įgyti socialinės ir kultūrinės patirties.

Nepamirštamas partnerių susitikimas vyko jaukiame Jaunjielgavos miestelyje, Latvijoje. Viešnagės metu mokytojai pamokose supažindino su savo šalių kultūra, tradicijomis, išmokė dainų, dalyvavo seminare „Kuo naudinga ir motyvuojanti muzika pamokoje“, diskutavo apie inovatyvius mokymo metodus, pristatė populiarias mokyklose naudojamas IT platformas.

Baigiantis pirmiems projekto metams mokytojos į Rumuniją skrido su 12–14 metų mokiniais, kurie Bucharešte puikiai atstovavo savo šaliai, miestui ir mokyklai.

Tiek Italijoje, tiek Rumunijoje mokiniai gyveno šeimose. Jie turėjo puikią galimybę susipažinti su gyvenimo stiliumi, maitinimosi įpročiais, laisvalaikiu. Paprašyti pasidalinti įspūdžiais apie kelionės lūkesčius, prisiminė, kad labai jaudinosi, kaip priims šeimos, kaip seksis susidraugauti. Po savaitės, praleistos svetur, mokiniai neslėpė išsiskyrimo jaudulio. Muzika padeda susidraugauti, mokytis ir smagiau gyventi.

Spalio 3–7 dienos ypatingai svarbios Pavasario pagrindinei mokyklai, nes sulaukėme 14 užsienio svečių – mokytojų. Labai džiaugiamės, kad mūsų mokytojos turėjo galimybę stebėti projekto svečių pamokas. Lektorė mokytoja ekspertė Jolanta Raišutienė pasidalino patirtimi seminare „Muzikos elementų panaudojimas pamokose“. Folkloro ansamblis „Alksna“ mokė užsienio svečius liaudiškų šokių ir ratelių. Užsienio kolegos turėjo galimybę susipažinti su mokyklos tradicijomis: Mokytojų diena bei rudeninių puokščių paroda. Neišdildomus įspūdžius svečiai patyrė aplankę Gintaro muziejų, Kryžių kalną, Trakus, televizijos bokštą, grožėjosi rudeniniu Vilniaus senamiesčiu.

Projektas tęsiasi, tad po poros mėnesių mokytojos su aštuntų klasių mokiniais skris į Vengriją.

Dalia BALZERIENĖ

Projekto koordinatorė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode